een ander huis staat hier niet

by op de vluchtstrook van de vaart der volkeren

supported by
/
 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

  Bij de download krijg je ook nog wat foto's van ons. Want die hadden we toch. Ook krijg je te zien hoe het artwork er bijna had uitgezien.
  Purchasable with gift card

    €3 EUR  or more

   

 • Poster/Print + Digital Album

  Gelimiteerde zeefdruk van 'een ander huis staat hier niet'. De zeefdruk is 31 bij 31 cm. Ontworpen en gedrukt door niemand minder dan Jop Luberti himself.

  Prijs is inclusief verzendkosten.

  Let op: we snappen dat je deze poster het liefst zo mooi mogelijk aan je muur wil hangen. Door het formaat is het echter heel duur om hem ongevouwen te versturen. Mocht je dat willen, kun je 7 euro toevoegen aan je bedrag, anders vouwen we hem op. Ik heb zelf ook een gevouwen exemplaar thuis, niks mis mee.

  Includes unlimited streaming of een ander huis staat hier niet via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 5 days
  edition of 20 

    €10 EUR or more 

   

1.
De kook 03:07
De golf zelf is het enige dat niemand kan overdrijven. Je hoopt dat je snel ademt. Ademen zou goed zijn. Je had het idee dat je taak hier was: opletten. Maar waar is de toewijding voor je wc? "Als je een wasje draait moet je de magnetron wegpakken, anders flikkert die eraf." Soms ben je iemand die je nog geen vijf minuten aan je eigen keukentafel zou tolereren. Je denkt twee dingen: alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Op dit feest zijn er mensen gesprekken gaande aan het houden zonder ogenschijnlijke moeite. Wier* kleren zo blijven zitten als voor de passpiegel in de winkel. Die vroeger met knutselen al rechte stroken konden knippen. Je denkt twee dingen: alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? De jongens zijn net iets te opgewonden, de meisjes hebben iets te bewijzen. De dansvloer is druk, de badkamer bevolkt. Je denkt: ik ben de wereld die oefent. En: alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Je denkt: alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Heel even beweeg je door de wereld met ritme: je hoofd volgt je ogen en je lichaam volgt je hoofd. Je stopt je hoofd in de vriezer ontspant op de makkelijke manier, zoals jagers dat doen. Je denkt: alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Alles kan en wat doe ik hier in vredesnaam? Er is nog 3, 3.5 fles wijn en een stuk of 6 gasten en dit is wat je weet: soms is hard genoeg gaan het enige dat je in balans houdt. Je moet de snel- heid van de opzwellende golf evenaren. Je hoopt dat je snel ademt, ademen zou goed zijn. ------------ * Dennis zegt hier 'wiens' op de opname. Dat is fout, maar hij zei het toch.
2.
Er was die jongen aan de overkant van de straat, die de hele dag op de trap voor zijn huis zat. Mensen kwamen langs, sommige bleven zitten. Hij maakte praatjes en rookte sigaretten. Ik weet niet wat hij met de peuken deed: er leken er geen te liggen. Hij lachte, buitengewoon veel. Hoeveel moeite kost het je om op te staan, je kleren te kiezen en de slaapkamer te verlaten? Ik weet nog wel, dat dat op het einde moeilijk was. Voor de enige spiegel in het huis probeerde jij de boel bij elkaar te houden. Zand en secondelijm. De muren die het geluid opzogen. En ik, ik was gemaakt van isolatiemateriaal. Het is allemaal ijdelheid: elke bekentenis niet meerdan een visitekaartje. Die gast die zijn tent in onze tuin opzette, ik hoop dat hij goed voor je zorgt. Er was dat stelletje dat stond te leunen tegen de lantaarnpaal voor het raam. Zij keek recht vooruit, hij keek omlaag. Ze zei: ik kan gewoon niet geloven dat je haar aardig vindt. Waarop hij: maar dat is ze. Zij legde vervolgens uit dat er iets niet aan haar klopte en dat ze bewoog als een roofdier. Hij zei: hey, het was een feestje van jouw vrienden. Ik zou mijn best doen en dat heb ik gedaan. Er fietsten twee meisjes langs. Hij keek ze na, zij naar de grond. Hij vroeg of morgen nog doorging. Ze zei: ja en tot morgen. Ik kan nog steeds geen kleuren combineren. Ik zie een kermis in de spiegel en als ik praat dan draai ik suikerspinnen. Als ik in mijn kast kijk, denk ik alleen: dat kan eenvoudiger. En dan koop ik weer een bandshirt met een print erop. Het is allemaal ijdelheid en ik lach buitengewoon weinig. Die gast die zijn tent in onze tuin opzette, kan in ieder geval dat. Er is een wens om, ondanks alles wat er zoal blijft hangen, voor je te staan. Alleen om je te vragen: hoe is het nou?
3.

about

In september 2014 verbleven Jop Luberti, Bert van Beek en Dennis Gaens een weekend in het Pomphuis in het bos bij Ermelo. Het doel: een EP maken. Dit is die EP. Alles werd opgenomen met een field recorder in en om het huisje. Behalve de zee. De zee is ergens anders.

credits

released September 11, 2015

Jop Luberti: gitaar, design, zeefdruk
Bert van Beek: gitaar, banjo, synth
Dennis Gaens: voordracht, opname en mix

license

tags

about

op de vluchtstrook van de vaart der volkeren Ermelo, Netherlands

Op de vluchtstrook van de vaart der volkeren is een belachelijk lange bandnaam. De band zelf bestaat uit slechts drie leden: Jop Luberti, Bert van Beek en Dennis Gaens. Die hebben een weekend samen in een heel klein huisje midden in het bos muziek opgenomen met enkel een field recorder.

Op de vluchtstrook van de vaart der volkeren: alleen de naam is groots.
... more

contact / help

Contact op de vluchtstrook van de vaart der volkeren

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like op de vluchtstrook van de vaart der volkeren, you may also like: